0
0
.00
BGN

Нощна шина при изпъкнали кокалчета 2 броя

Модел: ST544

Наличност: В наличност

 


13
00
лв.
11
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Нощна шина при изпъкнали кокалчета 2 броя - 1 бр. Общо: 11лв.

Протектор нощна ортеза за палеца на крака - два броя

Подходящ за ползване при деформация на палеца - Hallux Valgus.
Представлява нощна шина проектирана от хирург-ортопед и се препоръчва като надеждна алтернатива на болезнените и скъпи операции при Hallux Valgus.
Удобен, безопасен и високо ефективен.
Намалява напрежението в областта на големия пръст, което се създава от съществуващите позиционни промени.
Материята от която е изработен се приспособява към профила на палеца и не позволява триене и притискане.
Целта на нощните притягащи ортези е постепенно коригиране на деформациите на пръстите, следвайки принципа на превантивните ортези (продължително действие, но с лека интензивност), водещо до прогресивно нормализиране на меките части и ставите без тяхното увреждане.

Hallux Valgus представлява деформация на ставата в основата на големия пръст на крака. При това състояние големият пръст е изкривен в посока към останалите пръсти и ги притиска, като това води до допълнително изпъкване на ставата на големия пръст.

Начин на употреба:

 • Освободете велкро колана и прилoжете шинатa на палеца.
 • Прекарайте велкрото под стъпалото и да премине през процепа на пластмасови закопчалка.
 • Затегнете велкрото и подсигурете до положение, в което големия пръст на крака е в право положение.

Внимание!
Ползвайте шината само нощно време, не ходете с нея!
Увеличавайте затягането постепенно; в стегнато положение не бива да усещате болка!

Комплектът съдържа:

 • 2 х Нощна шина при изпъкнали кокалчета

Предлагаме ви, специално разработена за корекция на Халукс Валгус шина, която трябва да използвате единствено през нощта. На много достъпна цена получавате 2 бр нощни ортези, изработени от висококачествени материали. Дизайнът на шината предвижда корекция на стягането спрямо физическите особености на всеки ползвател и прогреса на лечението. Това е един безопасен, неинвазивен и безболезнен метод, който трябва да опитате.

Защо е важно лечението на тази деформация да започне навреме?

Hallux valgus се превърна в често срещан проблем в съвременния свят. Все повече жени след 35-40 години се сблъскват с това коварно заболяване. Смята се, че причина е натоварването върху стъпалото при носене на обувки с висок ток. Колкото повече време прекарвате „на крак“, толкова по-голямо е натоварването в ставите и връзките. Хората с наднормено тегло са особено предразположени.

И все пак, не бива да се отчайвате. С компетентен подход, валгусната деформация се лекува успешно. Ако още в началната фаза се премине към използване на ортеза за корекция на халукс валгус, резултатите могат да бъдат бързи и трайни. Ортезите се носят по време на сън, така че не се ограничава движението на пациента.

Лекарите предприемат комплексен подход, който включва прием на медикаменти за облекчаване на възпалителния процес в ставите на палците на краката. Последващото лечение е насочено към подобряване на кръвообращението в меките тъкани на ходилото. За целта се предписват масаж, специални упражнения и физиотерапевтични процедури.

Едновременно с основното лечение се извършва принудително фиксиране на деформираната става в правилна позиция за достатъчно дълъг период време. Именно за тази цел се използват различни фиксатори, които да възстановят правилната позиция на палеца на крака. Ортезите имат различен дизайн и предлагат различен начин на използване. Струва си да разгледаме най-разпространените варианти.

Видове фиксатори при Hallux Valgus

Фиксаторите за лечение на валгусната деформация се използват доста често и се считат за ефективно средство за корекция. Според тяхната функционалност и предназначение, те се срещат в няколко варианта, но ние ще обърнем по-специално внимание на два от тях:

Гел (силиконови) шини – облекчават болката при носене на тесни обувки

Този тип шина за изпъкнало кокалче на крака се състои от мека подложка, фиксираща се между палеца и втория пръст на крака и страничния лоб, който покрива костта. Обикновено тези фиксатори се продават като чифт за двата крака и имат универсален размер. Основната задача на гел фиксатора е да намали натоварването на ставата на големия пръст при ходене, както и да предпази изпъкналата кост от триене в обувките.

Такъв фиксатор е по-подходящ за предотвратяване на образуването на халукс валгус или за премахване на неговите симптоми. Той успешно ще премахне дискомфорта и болката при ходене и ще предпази от дразнене на неравностите при носене на тесни обувки. Като единствено средство за елиминиране на болестта обаче, този фиксатор не е ефективен.

Валгусна шина (нощен бандаж) – доказано ефективно средство

Към тази категория ортези принадлежи продуктът, който ви предлагаме. При използването на нощна шина за халукс валгус стъпалото трябва да бъде неподвижно, затова тя се поставя преди лягане. Поради особеностите на нейното приложение, шината се нарича също „нощен бандаж”. Основната цел на бандажа е да фиксира деформираната става на палеца в правилна (здрава) позиция.

Терапевтичният ефект от тази процедура е най-ефективен, тъй като ставата е напълно неподвижна. За неоперативно отстраняване на деформацията е най-удачно да се използва валгусна шина. При системното ѝ използване ставата се изправя в правилна позиция, възпалението и болката се елиминират, а изпъкналата кост на крака изчезва.

Предимствата на носенето на нощна шина за кокалче на крака са:

 • Ефективна (твърда) фиксация на ставата;
 • Възможност за регулиране на ъгъла на отклонение на пръста;
 • Лечението се извършва по време на сън;
 • Облекчава болката;
 • Елиминира възпалителния процес;
 • Фиксира се добре към крака с велкро лента;
 • Няма подвижни части - няма какво да се счупи;
 • Размерът е универсален и пасва на всеки крак;
 • Не трие костта в точката на съприкосновение;
 • Не изисква специална поддръжка;
 • Достъпна цена.

Нощната шина за халукс валгус е най-ефективният метод за лечение на един много неприятен проблем. Тя обаче има и съвсем незначителни недостатъци. Един от тях е затруднението при ходене. Например, ако ви се наложи да станете през нощта, движението ви ще бъде силно ограничено.

С помощта на двете шини за кокалчета на краката се постига стабилна фиксация на ставата в правилна позиция за дълъг период от време, в резултат на което тя се изправя. Имайте предвид обаче, че в началото може да изпитвате дискомфорт при заспиване с шината, особено ако е твърде стегнато поставена и изпитвате болка.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти