0
0
.00
BGN

Пушилня за месо и риба

Модел: sz0329

Наличност: В наличност

 


119
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Пушилня за месо и риба - 1 бр. Общо: 119лв.

Домашна пушилня за месо и риба

  • Може да се използва и като грил
  • Височина 77cm
  • Диаметър 41cm
  • Площ за печене 37cm
  • Скара за въглища 25см и тава Ф 38см
  • Гориво: Въглища
  • Тип: Опушвател на месо
  • Уредът може да се използва и само като грил на въглища, като се сглобят само долния корпус и капака

Защо да плащате по-скъпо за продукти със съмнително качество, когато можете да приготвите любимите си деликатеси с домашната пушилня за месо Muhler. Това е уред, който използва дървени въглища, които придават на рибата и месото приятен и наситен аромат на пушек. Уредът може да се използва и в качеството му на барбекю, с което функциите му се разширяват.

Характеристики на уреда

Пушилнята Muhler ви дава възможност да приготвяте у дома собствени пушени деликатеси, така че да сте сигурни в качеството и безопасността на храната, която консумирате и сервирате на своите гости. Върху камерата за опушване можете също да приготвите сочна и ароматна скара на дървени въглища, като използвате само долната част на корпуса и капака.

Върху площ от 37см в диаметър, тази пушилня за месо с достъпна цена осигурява достатъчно място за опушване или изпичане на оптимално количество месни и рибни продукти. Конструкцията е разположена на две нива, които могат да се използват едновременно или самостоятелно.

Когато използвате уреда като грил, е необходимо топлината от дървените въглища да бъде по-близо до месото, и обратно – при опушване конусът на пушилнята трябва да е по-висок. Върху капака, който има термоизолирана дръжка в горната част, е вграден термометър. Той ви помага да постигнете идеалните температури на печене и опушване.

В дизайна на комбинираната пушилня с грил се открояват дръжки на горното ниво, две отделни врати за всяка горивна камера, тава за отцеждане, две метални решетки и три стабилни метални крачета. Пушилнята може да се използва на открито, без опасност от възникване на горски пожари при внимателно и отговорно боравене.

Аромат на пушено: с какво са полезни домашните пушилни?

Можете да приготвите вкусни пушени меса, риба, горещо или студено пушена шунка в двора на семейната си къща или във вашата лятна вила. Това не е никак трудно, защото днес се продава богат избор от домашни пушилни с различни размери и дизайн. Има компактни варианти, които ще ви бъде удобно да вземете със себе си на риболов, на къмпинг и на всякакви мероприятия сред природата.

Предвид голямото разнообразие от модели, възниква въпросът каква домашна пушилня за месо да изберем? Има модели, които използват дървени въглища, и такива, които можете да използвате върху газов котлон. Устройството на пушилните е доста просто. Най-често това е правоъгълен или цилиндричен мангал с капак, решетка и отвори за вентилация.

Пушилнята би могла да има 2 или 3 нива за нареждане на продуктите, както и тава за събиране на мазнината, което прави процеса на опушване по-хигиеничен. Дизайнът може да бъде проектиран за различен брой продукти.

Преди да закупите уред за опушване трябва да определите при какви условия ще го използвате. Впоследствие можете да се спрете на дизайна, като не забравяте да обърнете внимание на размера, качеството и цената на съответния продукт. За пикници и риболов малките пушилни са правилният вариант.

Портативните пушилни за месо са изработени от тънък метал и имат лека конструкция, което  ги прави много мобилни и лесни за преместване. Такъв туристически модел обаче не е много подходящ за честа употреба, тъй като тънкият метал бързо изгаря. Ако планирате да използвате пушилнята на вилата за горещо опушване на меса, тогава трябва да изберете висококачествена и надеждна конструкция, изработена от дебел метал.

В продажба днес има опушватели, изработени както от обикновен метал, така и от неръждаема стомана. Последният вариант е по-предпочитан, тъй като опушвател за месо от неръждаема стомана ще издържи много по-дълго и ще избегнете много от проблемите, които често възникват при използването на обикновени метални опушватели.

Обикновената стомана ръждясва след 2-3 години, след което покритието започва да се лющи и да попада върху продуктите. Ето защо най-доброто, което можете да изберете, е здрава и издръжлива пушилня за риба от неръждаема стомана, която може да издържи поне 15-20 години. По правило такива модели имат дебелина на стената 1,5-2 mm и допълнителни усилващи елементи.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти