Чугунено барбекю

Гласове: 17 Рейтинг: 3.4
 • Код на продукта: sv587
  Наличност: РАЗПРОДАДЕН
 • РАЗПРОДАДЕНО Стара цена: 49.00лв.

  Нова цена: 39.90лв.
Кол-во: +
-


Чугунено барбекю с дръжки е точното решение за всеки любител на вкусното хапване, приготвено на скара. След дългата зима и студ, който ни държи вкъщи, идва време на пролетта и лятото и много хора избират да прекарват възможно най-много време навън. Това е и перфектното време за готвене на открито. Нужни са ви само любимите храни – нарязани зеленчуци и някоя мръвка, които да зацвърчат на барбекюто. А, нямате си градинско барбекю? Няма проблем, имаме точното решение за вас.

Барбекюто е произведено от висококачествен чугун, разполага със стабилни крачета, дръжки на основното тяло. Горната част разполага с решетка, която изолира въглищата. Разполага с опция за регулиране на височината на решетката, върху която се поставят продуктите. Тази решетка има удобни дръжки, които ще предпазят вашите пръсти от изгаряне.

Класическо барбекю на дървени въглища е страхотен избор за правене на скара на открито за цялото семейство и приятелите. Разнообразява ежедневното меню и придава неустоим вкус на храната.

Ползи и предимства:

 • Висококачествена изработка
 • Стабилни крачета
 • Регулируема височина на скарата
 • Удобни дръжки
 • Подходящ избор за дома
 • Голяма площ за печене
 • Идеален избор за подарък

Характеристики:

 • Материал – чугун/стомана
 • Размери – 41/36 см
 • Диаметър на скарата за печене – 36 см
 • Капацитет въглища – около 700 г.

Здравина и дълготрайност

Масово предлаганите в търговската мрежа скари на ток и с жив огън се повреждат по-бързо, отколкото сте очаквали. Тънката им ламарина прогаря от високите температури, и по този начин много скоро след като сте ги закупили, те стават практически неизползваеми. Това няма да се случи с нашето чугунено барбекю за дървени въглища.

Здравината на чугуна е пословична. Той представлява двукомпонентна сплав от желязо и въглерод, като с добавянето на въглерод към чистото желязо механичните и термичните му свойства драстично се повишават. Използването на чугунени съдове в бита не е случайно. Те са едни от най-здравите и дълготрайни домакински принадлежности.

Масово у хората е насадено недоверие към този вид модифицирана желязна сплав, заради наличието на токсични примеси у някои разновидности на чугуна. Бързаме да ви уверим, че нашето чугунено барбекю е с високо качество и отговаря напълно на изискванията за безопасност на домакинските и готварски изделия.

Чугунените отливки, използвани за изработката на нагревателни плочи се изработват от специален вид чугун, устойчив на резки температурни промени. При него напукването при бързо нагряване и охлаждане е елиминирано. За да се постигне максимален хигиенен ефект, чугунените приспособления за бита, включително професионалните и битовите чугунени барбекюта се емайлират.

Лесно преносим уред – идеално решение за пикник

Това, което ви предлагаме е компактно и лесно преносимо барбекю, изработено от високоякостна чугунена сплав и стомана. Въпреки удобните му за използване в полеви условия размери, полезната площ на отливката за печене е достатъчно голяма. На барбекюто ще можете да приготвяте същото количество храна, каквото приготвяте на класическите скари на дървени въглища.

Съоръжението не се нуждае от предварителна подготовка. Не е нужно да го сглобявате преди да започнете да печете месни и други видове деликатеси. Единственото ви задължение е да поставите скарата на равно и обезопасено място, да добавите въглищата и да ги разпалите. Уредът има удобни и стабилни крачета, така че не е нужно дори да му набавяте стойка.

Барбекюто е идеално решение и страхотен аксесоар за двора на вилата или семейната ви къща. Очаровани от перфектно приготвените печива, приятелите ви ще ви навестяват доста често. Интересното при този модел е, че височината на плочата за печене може да се регулира на няколко степени.

По този начин ще готвите храната на подходящата температура, без да изгаря или остава недопечена. Зеленчуците ще можете да печете на по-слаб огън, отдалечавайки решетката от огъня. По-дебелите стекове и меса се нуждаят от термична обработка на повече градуси, затова плочата трябва да се фиксира на най-близка до огъня степен.

Дълговечно решение на невероятно ниска цена

Предлагаме чудесното чугунено барбекю на невероятно ниска, промоционална цена, така че побързайте да се възползвате от щедрата ни оферта, защото валидността ѝ скоро изтича. Дори скарите от тънки ламаринени листи са с по-високи цени, макар да не са произведени от толкова здрав материал и толкова прецизно.

Цената на барбекюто ще ви се стори направо символична, когато ви кажем, че то ще ви служи вечно по най-добрия възможен начин. Тук липсват елементите, подлежащи на износване, налични при електрическите модели и уредите, използващи жив огън от по-нисък клас. Страхотен бонус към перфектните характеристики на изделието е минималният разход на дървени въглища – едва 700гр за едно зареждане.