0
0
.00
BGN

Тонколона за караоке MBA F15, с микрофон блутут 2бр, свързване USB SD карта

Модел: sv014

Наличност: В наличност

 


380
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Тонколона за караоке MBA F15, с микрофон блутут 2бр, свързване USB SD карта - 1 бр. Общо: 380лв.

Предстои Ви важно събитие, на което е задължително условие да звучи качествена хубава музика, но не знаете как ще организирате озвучаването сами, без да се налага да викате помощ за пренасяне на тежки колони, субуфери и т.н. Представяме Ви тази караоке тонколона с тунер и вградена акумулаторна батерия, която ще улесни значително организацията и ще Ви спести време и средства.

Безжичен режим на работа и лесно транспортиране и преместване!

Тонколоната е с внушителни размери, но е създадена специално с цел да се пренася и транспортира лесно. Малките колелца и удобната дръжка Ви позволяват да я местите като куфар винаги и по всяко време. Вградената акумулаторна батерия Ви предоставя възможност за използване на улицата, за събития на открито, организиране на забавни партита сред природата и др. Колоната има вграден тунер, възможност за добавяне на флашка, карта памет и включване на безжичен микрофон към нея (микрофонът е включен в комплекта). Много бързо и лесно можете да я свържете с мобилното си устройство чрез Bluetooth и да зазвучи с пълна сила любимата Ви песен.

Предимства:

 • Колелца и удължаваща се дръжка за лесно преместване
 • 15 инчов басов говорител
 • FM тунер
 • Възможност за възпроизвеждане от флашка, карта памет, плейър
 • Качествен звук
 • Работи с акумулаторна батерия без директна връзка към ел. мрежа
 • Бутони за фина настройка на звука
 • Опции за паузиране и превъртане
 • Малък дисплей на който се изписва номера на песента или станцията
 • Възможност за включване на допълнителни колони
 • Идеален вариант за партита на открито и важни събития
 • Безжично свързване с различни устройства чрез блутуут

Спецификации:

 • Размери: Височина: 70см, Ширина: 42см, Дълбочина: 35см,
 • Захранване: 220V ~ 50Hz
 • Мощност: 500W
 • Ниво на звука: 88dB
 • Честота: 40-18KHz
 • Тегло на микрофон с батерия: 0.170кг.
 • Произход: КНР

Комплектът съдържа:

 • Блутуут тонколона с тунер и акумулаторна батерия MBA F-15A – 1бр.
 • Дистанционно управление – 1бр.
 • Безжичен микрофон –2 бр.
 • Захранващ кабел 220V – 1бр.
 • Кабел 3,5мм жак към 2 мъжки чинча – 1 бр. 

Правилният избор на акустиката – гаранция за незабравими партита

Тонколоната MBA F15 е страхотно решение за озвучаване на вашите партита и социални събития по много причини. Тя е изключително мощна с чист и завладяващ саунд. Дава няколко удобни опции за възпроизвеждане на музика – флаш памет устройство, Bluetooth и SD карта. Удобна за местене и транспортиране, но преди всичко – с автономно захранване, което позволява да се използва на открито.

Правилният избор на акустика е един от най-важните въпроси при избора на компоненти за една качествена караоке система. Важно е да знаете какво да търсите при избора на озвучаване, за да постигнете перфектния резултат. На първо място, нека поговорим за съвместимостта на различни модели и типове тонколони с този вид озвучителни системи.

Структурно можете да свържете всякакъв високоговорител към karaoke системата, но не всеки ще работи правилно, както ще се получи с нашата караоке тонколона MBA F-15. На пръв поглед всичко е просто: купувате система за озвучаване и микрофони и звукът се извежда на домашните високоговорители, които вече имате. В следващите редове ще разгледаме защо не бива да го правите.

Свързване към домашно кино със съраунд звук

Да разгледаме следната ситуация: вече имате най-якото и скъпо (или просто скъпо) домашно кино в дома си. Къде да изведете звука от караокето? Естествено през колоните на домашната кино-система. В крайна сметка звукът е толкова страхотен, когато слушате музика или гледате филми с многоканален звук.

Купувате караоке система с микрофони, като същевременно отказвате да закупите специална акустика за нея (въпреки че консултантът ви обяснява, че караокето няма да работи правилно с битови високоговорители). Свързвате я към приемника за домашно кино, както и микрофоните, пускате саундтрака на любимата си песен и запявате... Резултатът не ви харесва. Чувате, че гласът ви закъснява с част от секундата и не е в крак с фонограмата, което ви обезкуражава да пеете на живо.

С тонколоната MBA karaoke ще си спестите не само разочарованията, но и солидна сума пари. Хипотетичният проблем, който изтъкнахме се дължи на факта, че домашното кино не е структурно проектирано да работи с такава система. Закъснението на гласа не е нищо повече от аудио забавяне, което служи за генериране на съраунд звук от множеството високоговорители на домашното кино.

В този случай всеки високоговорител е на различно разстояние от слушателя и за да осигури еднакъв звук в точката, където той се намира, възпроизвежда с различно забавяне на звука. Когато обаче слушаме музика или гледаме филм, това забавяне е незабележимо и музиката звучи всеобхватно. Но това се отнася до слушането, докато пеенето е изпълнение (макар да не е професионално).

Логично е да предположим, че трябва да слушате музика през високоговорител за слушане, а звукът на собствения ви глас на живо трябва да бъде усилен с подходящата техника за изпълнение, каквато е мощната ни тонколона с микрофон. За да получите точно ефекта, който очаквате от пеенето, трябва да използвате професионална акустика, предназначена за възпроизвеждане на музика, а не за слушане.

Какво може да се обърка?

Забавянето на звука на гласа не е единствената причина, поради която битовите високоговорители не могат да се използват като караоке тонколона. Друга причина, поради която домашното кино не бива да се ползва за пеене, е опасността да се съсипе кино системата и по-конкретно високочестотните високоговорители могат да изгорят.

Причината за този проблем е доста проста и се дължи на обратната връзка от микрофоните. Ако някога сте използвали микрофон, вероятно знаете, че ако го доближите твърде близо до тонколоната, ще чуете неприятно пищене и бръмчене - микрофония. Тоест, точно обратният ефект. И ако за професионалните високоговорители или студийни монитори това не представлява сериозна опасност, то "връщането"  ще причини непоправима вреда на битовата акустика от всякакъв клас и ценова категория.

Високоговорителите на професионалната тонколона MBA са конструктивно защитени от подобни проблеми и могат да издържат на натиска на микрофоните доста дълго време, без да се повредят. Инженерите, които разработват такъв вид акустика, обмислят предварително тези моменти, защото знаят, че професионалните високоговорители, поради спецификата на тяхното използване, редовно работят в екстремни режими.

Когато разработват домашна акустична система за слушане на музика или озвучаване на филми, инженерите имат други задачи - да подобрят качеството на възпроизвеждането на звука, да му придадат желания нюанс, да го направят мощен и ясен. Никой от специалистите, които създават домашна акустика, не се замисля как ще се държи системата, ако свържете микрофон или китара към нея. За пеене ви е нужна блутут тонколона с микрофон.

Освен всичко друго, домашните високоговорители не са проектирани за честотния диапазон, който микрофонът е способен да произведе (особено в състояние „стартиране“). Ето защо поради използването им вместо създадената за целта блутут тонколона, те рано или късно се развалят. Започват да хриптят, пращят и се налага да бъдат сменени с нови.

Колоните на системата за домашно кино могат да издържат на звук от микрофон в продължение на три, шест, дванадесет или повече месеца. Особено ако използвате караокето два или три пъти месечно. Но всичко това ще продължи до определен момент, в който ще се наложи да купите нови. За озвучаване на вокални изпълнения тонколона MBA F-15 е най-доброто решение в каталога ни.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти