0
0
.00
BGN

Самозалепващ XPE панел Мрамор D02, 30 х 60см

Модел: ta124

Наличност: В наличност

 


5
90
лв.
3
50
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Самозалепващ XPE панел Мрамор D02, 30 х 60см - 1 бр. Общо: 3.5лв.

 • Панели за стена
 • Материал: XPE пяна
 • Външен PVC слой
 • Мраморен дизайн D02
 • Размер на паното: 30 х 60см х 2,5мм
 • Самозалепване
 • Добри топлоизолационни свойства
 • Водоустойчивост

XPE пяната е вид полимерен материал с добър и независим обтураторен отвор и гладка повърхност и добра еластичност, като същевременно е пълен с висок механичен интензитет и добра топлоизолация, добра водоустойчивост, добре устойчива на стареене, на висока температура, на химикали корозия и различни среди.

С помощта на самозалепващия XPE панел, имитация на мраморна плоча, можете да реализирате две основни идеи: да декорирате стените и да положите лека, незапалима и надеждна термоизолация. Предлагаме ви едно достъпно стенно покритие, с което ще си осигурите красив, уютен и комфортен дом. Панелът е подходящ както за жилища, така и за бизнес и представителни помещения.

Какво представляват панелите от XPE пяна?

XPE пяната е материал, използван в строителството основно като изолатор. Не е странно, че този свръх лек полимер придоби с времето допълнителни свойства - декоративни. Благодарение на тази чудесна разработка, вече не е необходимо да полагате мазилка или облицовка върху стенната изолация. Панелите идват при вас с фабрично положен декоративен филм.

Декоративното покритие на нашия самозалепващ xpe панел представлява PVC слой, който повишава функционалните му характеристики. Пластмасовият външен слой, защитава изолацията от механични увреждания и ѝ придава приятен естетичен облик. С панела можете да създадете уникален ефект и илюзия за мраморна стена с минимум средства и усилия.

Големината на панела надвишава тази на стандартните керамични плочки. Размерът на конкретния модел е 30 х 60см при дебелина на паното 2,5мм. Плътността му го прави отлично решение за вътрешна изолация на стените на всякакви помещения. Гладката PVC повърхност е напълно влагоустойчива и лесна за почистване. Този вид стенни облицовки не позволяват развитието на мухъл и гъбички.

Можете да инсталирате красивия самозалепващ xpe панел мрамор в банята или да го използвате като кухненски гръб. Плоскостите от разпенен полиетилен са изключително лесни за монтиране. Самозалепващата основа ви позволява да облицовате с такива панели голяма площ за много кратко време.

Свойства и предимства на паната от XPE пяна

XPE пяната е полимер, който се използва отдавна за изолация на стени (външни и вътрешни), подове и тавани. Това е материал, предпочитан заради водоотблъскващите му свойства. В порестата му структура не може да проникне вода и да причини загниване. Паната се изработват от супер лека суровина, която без проблем се закрепва стабилно посредством водоустойчивия си гръб.

Сред най-важните характеристики на този полимер можем да посочим:

 • Топлоизолация: порестата структура на панелите позволява да се намали загубата на топлина във въздушните конвекции. Облицовайки стените в дома си с тази декоративна плоскост, ще постигнете по-благоприятен климат в затворените пространства и ще намалите енергийните и топлинни загуби;
 • XPE пяната има висока устойчивост на химикали, масла, киселини и основи: тя е безопасна и без мирис, лесна за машинна обработка и полагане - може да се смесва с много други материали;
 • Намира широко приложение в интериорния дизайн като нов екологично чист материал.

Плюсовете на декоративните ни панели мрамор са твърде много, а цената им е повече от изгодна. Гладката им пластмасова повърхност ви позволява да поддържате отлична хигиена. Върху PVC покритието не се задържат домашни замърсители и мазнини и не се образуват упорити петна.

Монтажът може да се извърши напълно самостоятелно. Облицовката на стените със самозалепващ хре панел няма да затрудни дори хората без никакъв опит в подобни операции. Плоскостите са лесни за изрязване и се поставят с леко притискане към стената, след като се премахне защитната хартия от гърба.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти