0
0
.00
BGN

Медицински коректор за гръб и рамене ELAST

Модел: ST487

Наличност: В наличност

 


18
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Медицински коректор за гръб и рамене ELAST - 1 бр. Общо: 18лв.

При продължителна работа в неудобно положение натоварването на гръбначния стълб може да се облекчи със медицински коректор за гръб и рамене „ELAST 1008” за изправен гръб и правилна стойка при гръбначни изкривявания.

Коректорът има две твърди опорни вложки, позиционирани по дължината на гръбнака и лумбалната област за допълнителна стабилност и поддържане на изправена фигура на гръбнака и гръдния кош. Коректорът помага раменете да се дръпнат назад, да се изправи гърба и гръбнакът да заеме правилната вертикална поза. При изправена поза се отворят гърдите, което спомага дишането и се подобрява кръвообращението.

Коланът може да се използва при дискови хернии, дископатии, гръбначни изкривявания, травми на гръбначния стълб, остеопорозни изменения на прешлените, при пациенти с остеомалация от онкологичен характер и всякакъв друг вид състояния, за които се иска укрепване на гръбначния стълб. При ползване на коректора през първите няколко дни е налице чувство на дискомфорт, което е нормално и естествено и ще изчезне след няколко дни.

Коректорът може да се носи непосредствено върху тялото или върху памучно бельо. Размерът на колана е универсален и се регулира посредством ластични презрамки и колан, които в краищата си се прикрепват със самозалепващи се ленти.

Материал:

  • 30% полиестер.
  • 25% полиуретанова пяна.
  • 20% латекс.
  • 15% памук.
  • 10% найлон.

Препоръчва се коректорът да се носи първоначално най-малко 10-20 мин. дневно и постепенно времето да се увеличи до 2-4 ч. дневно. След два до три месеца носене се получават и първите резултати. Коланът е подходящ, както за мъже, така и за жени. При измиване на коректора да не се използват перилни препарати и сапун. Изплаква се, след което леко се натиска, вместо изтискване и се увива в кърпа, за да изсъхне. Не съвместимо е използването на колана при пейсмекъри.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти